Haberler

Yandex Zen İle Video Yükleyerek Para Kazanma Devri Başladı! Analiz Ettik

Yandex Zen İle video yükleyerek para kazanma dönemi başladı! Peki şartları neler? Gerçekten YouTube kadar popüler olabilir mi? Yeni olan ve pek bilinmeyen bu platformu sizler için analiz ettik…

Yandex Zen ile nasıl gelir elde edilir?
Yandex Zen İle Para Kazanma

Bildiğiniz üzere yıllardır Google şirketi web sitesi sahiplerine, blog yazarlarına ve YouTube içerik üreticilerine reklamlar sayesinde gelir elde etme fırsatı sunuyor.

Karşısında bazı rakipleri olsa da şu ana kadar tahtını sarsacak hiçbir rakibi olamadı. Ancak son zamanlarda bir çok site sahibi ve YouTube’de kanalı
olanlar gelirlerin büyük oranda düştüğünden şikayetçiydi. İşte tam da bu anda Yandex atağa geçti.

Normalde Yandex zaten blog yazarlarına para kazanma imkanı
sunuyordu ancak Yandex Zen blog yazarları artık sadece yazdığı makalelerden değil, yayınladığı videolardan da para kazanabilecek.
Üstelik işin güzel ve değişik tarafı hem yazdığınız yazılardan hem de çektiğiniz videolardan aynı anda tek bir yer üzerinden gelir elde edebileceksiniz.

Elbette bunun için içerik üreticilerin yerine getirmesi gereken şartlar var. Ancak istenilen şartlarda da Yandex kolaylık sağlayacağını açıkladı.
7 gün boyunca yayınladığınız makalelerin ve videoların toplam elde ettiği okunma ve izleme süresi 10.000 dakika olduğu andan itibaren para kazanma sekmeniz açılıyor.

Makale yayınlamak için bir domain adresine ihtiyacınız yok. Direk üyeliğiniz ile Yandex Zen üzerinden paylaşımlar yapabiliyorsunuz.
Son verilere göre Zen’deki video bölümü giderek daha popüler olmaya başladı.Şu anda platform üzerinde yayınlanan videolar haftada 1 milyar izlenme sayısına ulaşmış durumda ve günde yaklaşık 16 milyon kişi Yandex Zen’i kullanıyor.

Elbette ki dünya bazında düşündüğümüzde şu an bu rakam çok düşük ancak para kazanma özelliği açıldığında bu rakamın çok ciddi yükseleceğini söyleyebiliriz. Bu yılın Nisan ayında Zen, kullanıcılarına 60 dakikaya kadar video yükleme imkanı sundu.

Şu an platformda haftada yaklaşık 10.000 video yükleniyor ve 4000’den fazla video blogcu bulunmakta.2019 yılında Zen, makalelerde yayınladığı reklam gelirlerinden blogculara 1 milyar’dan fazla ruble ödedi.
Ancak üyelik aşamalarının çok karışık olması ve platformun Rusça dilinde açılması ilk bakışta sizi soğutan en büyük etken.

Bir de para kazanma özelliği her ülkede kullanılamıyor. Şu an için Türkiye üzerinden kanalını açanlara da bu özellik kapalı durumda ancak bu sıkıntıyı aşmanın farklı yolları da elbette ki var.

Şunu da mutlaka hatırlatalım. İnternetten para kazanma sanatında altın bir kural vardır o da yeni ve büyüyen platformlarda yerini erkenden alanlar her zaman sonradan katılanlara göre daha avantajlıdırlar.