Dizi Haberleri

Osmanlı Bir İmparatorluğun Yükselişi Dizisi Oyuncuları Ve Konusu

Kanal D sürpriz bir gelişmeye imza attı! Rise Of Empires Ottoman dizisini Türkçe dublaj olarak yayınlayacağını açıkladı. Kanal D dizinin ismini Osmanlı: Bir İmparatorluğun Yükselişi olarak açıkladı. Ayrıca tanıtım videosunu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bu haberin ardından vatandaşlar arama motorlarında Osmanlı Bir İmparatorluğun Yükselişi dizisinin konusu ve oyuncuları hakkında çeşitli sorgular yapmaya başladı. Bu nedenle bizler de sizler için bilgilendirici bir yazı hazırladık. Ayrıca yazımızı görsel şekilde bir video ile sesli şekilde sizlere sunduk. İşte yeni dizi hakkında tüm ayrıntılar…

Osmanlı Bir İmparatorluğun Yükselişi

Yeni Dizi Konusu Ve Oyuncuları https://youtu.be/g7hmj_0OL-k

‘Osmanlı: Bir İmparatorluğun Yükselişi’ İstanbul’un fethi, ve Fatih Sultan Mehmet’i farklı bir açıdan ele alıp anlatan belgesel tarzında bir dizidir.
Yönetmen koltuğunda Emre Şahin’in oturduğu dizinin senaryosu Kelly McPherson tarafından kaleme alındı.

Konusu

Osmanlı Sultanı II. Mehmet, Bizans’ın başkenti Konstantinopolis’i fethetmek üzere destansı bir sefere çıkar ve tarihin akışını yüzyıllar boyunca değiştirir.
‘Osmanlı: Bir İmparatorluğun Yükselişi’, Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselme dönemini gözler önüne seren bir dizidir.

Dizide Fatih Sultan Mehmet olarak bilinen II. Mehmet’in destansı hikayesinin anlatıldığı dizide, Sultan II. Mehmet’in 13 yaşında tahta çıkmasının ardından masalsı yükselişi, Konstantinopolis’i devirmesi ve 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli hükümdarlarından biri haline gelmesi konu ediliyor.
6 bölümden oluşan belgesel dizide Fatih Sultan Mehmet’i Cem Yiğit Üzümoğlu canlandırıyor.

Oyuncuları

Oyuncu kadrosunda Tuba Büyüküstün, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Damla Sönmez, Ushan Çakır, İlayda Akdoğan gibi çok sayıda oyuncu bulunuyor.
Çekimleri İstanbul’da ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yapılan dizi ilk defa Rise of Empires: Ottoman adı ile 24 Ocak 2020’de Netflix’te yayınlandı.
29 Mayıs’tan itibaren ise Kanal D ekranlarında Türkçe dublajlı olarak yayınlanmaya başlayacak. Bu nedenle yeni belgesel dizi izleyiciler tarafından büyük heyecanla beklenmektedir. Dizinin her bölümü aşağı yukarı 30 ve 45 dakika sürmektedir. Peki dizide kim kimdir? İşte oyuncu kadrosu içerisinde yer alan ana karakterlerin listesi. Bu listeden oyuncuların isimleri ve karakterlerin adlarına ulaşabilirsiniz.

Dizi Oyuncuları Ve Ana Karakterler

Cem Yiğit Üzümoğlu (Fatih Sultan Mehmet)
Tommaso Basili (XI. Konstantinos)
Tuba Büyüküstün (Mara Hatun)
Damla Sönmez (Ana)
Osman Sonant (Loukas Notaras)
Tolga Tekin (II. Murad)
Ushan Çakır (Zağanos Paşa)
Selim Bayraktar (Çandarlı Halil Paşa)
Birkan Sokullu (Giovanni Giustiniani)
Tansu Biçer (Urban)
Nail Kırmızıgül (Hızır Çelebi)
Eva Dedova (Catherine)
İlayda Akdoğan (Therma)