Dizi Haberleri

Bir Zamanlar Çok Ünlüydüler! Kaybolan Ünlüler

Bir zamanlar en tepede olan hem dizi sektörünün hem ekranın aranan yıldızlarını yazımızda bir araya getirdik. Peki ne oldu da bir zamanlar rüzgar gibi esen oyuncular kayboldular?
Aslında bu soruyu bir kaç maddede ele alabilirsek daha açıklayıcı olacak.

Zirvede Kalmak Zor!

Oyunculuk sektörü iyi para kazanılan ama sürekliliği çok zor bir meslek. Belli bir yaşı yok, emekliliği yok ve saatleri yok.
Herhangi bir meslek gibi kuralları belli değil. Günlerce, aylarca veya yıllarca iyi bir projede rol almayı beklersin. Diyelim ki cast seçmelerinde seçildin daha bitmedi. Yapım şirketinin de seni onaylaması lazım ve ücrette anlaşılması lazım ve elbette projeye uyman lazım.


Tüm bunlar olduktan sonra kanal, yapımcı ve dizi üçgeninde anlaşmanın olması gerekir ki dizi ilerleyebilsin. Geriye seyirci ve reyting ayağı kalıyor ve en zorlu sınavda bu aşama elbette. Dizi seyirciler tarafından beğenilir ve reklam pastasında yer alırsa bölümler her hafta çekilir. Set çalışanları dâhil yaklaşık 150-200 kişinin de işi olur. Tersi olursa dizi yayından kaldırılır. Başka projeye yönelme zorunla hale gelir ama işler sette olan kamera önü ve arkası olan herkes için çok zordur.
Eğer proje tutarsa; karakterlerin fanları, oyuncuların hayranları çoğalır, ayrıca birçok yerden reklam ve proje teklifleri gelir. Tabi gün geçtikçe ve projelerde oynadıkça oyuncunun kaşesi artar ve değeri çoğalır.
İşte bu değerinin parasal anlamda artması ve yıllarını vermiş sanatçının Türkiye gibi ülkelerde pek anlamı yoktur. Şöyle açıklayacak olursak;

Tecrübe Mi? Para Mı? Torpil Mi?

Avrupa’da bir proje sunulacağı zaman bilgi listesi paylaşılır.
Hangi oyuncu kaç yıllık karşısına ne kadar alacağı yazan bir kağıdı kulis kapılarına yapıştırırlar. Burada popülerlik değil yıllarca verilen emeğe bir değer söz konusudur. Bizim ülkemizde ise ne yazık ki bu durum biraz farklıdır.

Birçok projede yer alan tecrübeli bir oyuncunun, elbette ki ücreti yüksek olacaktır. Bu durum yapımcı şirketlerin pek onayladığı bir şey olmadığı için yeni yetişen oyuncular tercih edilir. Böylelikle bir zamanlar, fenomen olan arkasından hayranlarını sürükleyen oyuncular gün gelir yavaş yavaş kaybolurlar. Bir yandan sürekli yeni yetişen ucuz işçi mantığı, bir yanda da yıllarını bu işe vermiş kendini ispatlamış oyuncuların karşı karşıya gelmesi sonucu elbette ekonomi galip gelir.

Başka bir durum ise sanat dünyasındaki akraba, eş, dost bağlarının birbirine iş paslayarak dışardan gelene tamamen kapıların kapanmasıdır. Halk arasında torpil de diyebileceğimiz ilişkiler bu işin yine ne kadar zor olduğunu bizlere ispatlamaktadır.
Okulunu okuyup, emekler verip yıllarını harcamanın pek bir önemi yok aslında.
Biraz şans, biraz da çevreniz varsa az bir yetenekle de zirvede yıllarca kalabilirsiniz. Bunun sayısız örneği yıllardır ülkemizde görüyoruz.
Bu yüzden ülkemizde, bir projede ünlü olup her yerde haberi olan oyuncular, şarkıcılar veya sanatla uğraşan kişiler belli bir zaman sonra tutunamıyorlar.

Ünlü Olmak Sanıldığı Kadar Kolay Değil!

Buradan oyuncu olmak isteyen arkadaşlara nasihatımız olsun… Bu iş tamamen paradigmalarının sürekli değiştiği ve git gide daha çok zorlaşan bir meslek türüdür.
Üzücü olan şu ki sanat birilerinin tekelinde, ya da gelecek kaygısı taşınarak yapılacak bir iş değildir. Umarız gelecek yıllarda sanatçının değeri daha çok anlaşılır ve gerçek sanatçıların kıymeti bilinir.
Yazımızın sonuna geldik ve aşağıda sizler için bir zamanlar çok popüler olan oyuncularımızdan bir kaçını sizler için derledik.

Son 10 yılda Yıldızı Sönmüş bazı oyuncularımız;

1- Aslı Tandoğan

Dudaktan Kalbe’nin başrolünü üstlendi ve masumiyetiyle herkesin sevdiği bir isim oldu. Kabadayı ve Birkaç sinema filminden sonra evlendi ve anne oldu.


2- Burak Hakkı

Dudaktan Kalbe’nin başrollerinden Burak Hakkı o diziden sonra bir iki işle gündeme geldi ama bir daha eski ışığı olmadı.

3- Cansel Elçin

Yakışıklığıyla kızların sevgilisi Cansel Elçin genelde her dizinin aranan jönüydü, ama kaç yıldır ortalarda yok.


4- Selen Seyven

Tatlı gülüşü, çekik gözleriyle Selen Seyven hem sempatik hem de tam bir televizyon yüzüydü. Bir çok yarım kalan projede yer aldı.


5- Burcu Kara

Haziran Gecesi’nin Duygu’su olarak tanıdığımız Burcu Kara, türkücü Yavuz Bingöl ile evlenip boşandı ve tamamen bu işlere ara verdi.

6- Naz Elmas

Haziran Gecesi dizisinin güzel Havin’i olarak hepimizi beğenisini kazanan Naz Elmas ne talihsiz bir projeymiş ki bir daha hiçbir
işi tutmadı.

7- Zeynep Beşerler

Kenan İmirzalıoğlu ile adı anılan Zeynep Beşerler bir zamanlar her dizinin aranan kadın oyuncusuydu ve magazin gündemini sürekli meşgul
ediyordu. Tarkan’nın Dudu klibinde oynayan herkesin tanıdığı bir isimdi olan Zeynep Beşerler’i sosyal medya dışında gören yok.


8- Ahu Türkpençe

Her hafta heyecanla beklenen Bir İstanbul Masalı dizisinin yıldızı Ahu Türkpençe’den yıllardır pek haber yok. O da birçok film, dizide yer alsa
da eskisi kadar ilgi görmedi.

9- Janset

Hepimizin sevdiği Yarım Elma Dizisiyle gönüllere taht kuran Janset bir dönemin starıydı. Daha sonra Neredesin Firuze filminde oynadı. Bir kaç projede daha rol alan Janset zaman ilerledikçe televizyon dünyasından uzaklaştı.

10- Selin Demiratar

Acı Hayat dizisinin güzeller güzeli Selin Demiratar’ı çok uzun zamandır hiçbir projede göremedik.

11- Mehmet Akif Alakurt

Sıla dizisiyle tanınan Mehmet Akif Alakurt, diziden çok sette yaptığı iddia edilen olumsuz şeylerle gündem oldu. Bir iki projeden sonra tamamen yıldızı sönen Alakurt şimdilerde sosyal medya gaflarıyla dikkat çekiyor. Linç haberleriyle gündeme geliyor.

12- Özgür Çevik

Yabancı Damat dizisiyle tanınan Özgür Çevik popülaritesini zaman içinde kaybetti birkaç projede göründü ama yine de eski günlerini bir daha
yaşayamadı.

13- Arzu Yanardağ

Yönetmen Mustafa Altıoklar’ın sevgilisi olarak bilinen Arzu Yanardağ bir zamanlar birçok projede yer alıyordu. Ama yıllardır
kendisini gören olmadı.

14- Merve Sevi

Tatlılığıyla ve sempatikliğiyle hepimizin sevdiği bir oyuncu olmuştu. Uzun yıllardır kendisini reytingi yüksek bir projede
göremiyoruz.

15- Özlem Düvencioğlu

Hırsız Polis dizisinin Mavisini hepimiz çok sevmiştik. Kıvırcık saçları, çekik gözleri ve karakteri ile geniş bir hayran kitlesine sahip olan
Özlem Düvencioğlu, zaman içinde kendini tamamen çekti bu işlerden.