Dizi Haberleri

Netflix Kamera Arkası Çalışanlarına 2500 TL Yardım Yapacak!

Netflix Türkiyede’ki sinema ve dizi sektörüne toplamda 4 milyon TL’lik koronavirüs yardımı yapacak.

Korona virüs sebebi ile Türkiye’deki dizilerin ve filmlerin çekimleri durdu. Netflix, yaşanan bu süreçten olumsuz olarak etkilenen kamera arkası çalışanlarına kişi başı 2500 TL olmak üzere maddi destekte bulunacak.

Netflix, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Sinema Televizyon Sendikası, COVID-19 pandemisinden olumsuz yönde etkilenen sinema ve televizyon sektöründe çalışanlara destek olmak için harekete geçti. Maddi desteğin yönetimini ve dağıtımını İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası üstlendi.

Kamera, reji, prodüksiyon, ışık, ses, sanat yönetimi, makyaj, kostüm tasarımı ve ulaşım gibi farklı birimlerde asistanlık, koordinatörlük, operatörlük ve teknisyenlik gibi çeşitli görevlerde bulunan çalışanlara 1 defaya mahsus olmak üzere kişi başı 2500 TL yardım yapılacak. Başvurular 27 Mayıs tarihinden itibaren alınacak ve 14 gün boyunca başvurular açık olacak. Başvurular bittikten sonra 3 haftalık değerlendirme sonrasında İKSV ve Sendika üyelerinden oluşacak değerlendirme kurulu desteğe hak kazananları belirleyecek.

Başvuru koşulları ve hak sahibi olma kriterleri hakkında detaylı bilgi içeren rehbere bu linke tıklayarak veya sinematvsendikasi.org/covid-19/basvuru-rehberi/ linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.