Kimdir

Şef Danilo Zanna kimdir, kaç yaşında? Sevgilisi Boyu Kilosu Burcu Dini

Şef Danilo Zanna kimdir, kaç yaşında, nereli? Eşi ile boşandı mı? Sevgilisi kim? Boyu, kilosu, burcu, dini. Restoranı nerede? Hayatı, hakkında bilgiler içeren biyografi yazısı. TikTok, Twitter, Facebook, YouTube, Instagram adresi. MasterChef Türkiye jürisi ve sunucusu Danilo Zanna kim?

Danilo Zanna Kimdir?

Danilo Zanna’nın mutfak serüveni aşçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiği zaman başladı. Aile restoranlarında şeflik yaparak kariyerine başlayan Danilo Zanna, İtalya’da Gastronomi okudu ve ardından ünlü İtalyan şeflerle çalışarak hem mutfağa olan tutkusunu arttırdı hem de şeflik kariyerini hızla yukarı taşıdı. İstanbul’da yaşamaya karar verdikten sonra çeşitli TV programlarında şeflik yapmaya başlayan Danilo Şef, İstanbul Culinary Enstitute’de İtalyan yemekleri workshopları hazırlayarak, gastronomi öğrencilerine danışmanlık yaptı.

Derya’nın Dünyası, İtalyan İşi, Elin Oğlu, Aşk Zamanı, İyi Fikir, Görümce, Lezzetin Şarkısı, Lezzet Akademisi gibi projelerin içerisinde yer alan Danilo Zanna, “Bir İtalyan, bir Hollandalı… 20 şehir, 20 farklı AB projesi” sloganıyla yola çıkan “Avrupa’dan Anadolu’ya Lezzetler” programında Wilco van Herpen ile birlikte Türkiye’nin farklı illerini gezdi. Şef, 2019 yılından itibaren MasterChef Türkiye’nin jüri üyeliğini yapmaktadır.

Kaç Yaşında?

Danilo Zanna, 15 Nisan 1982’de İtalya’nın Toskana bölgesinde yer alan Prato kentinde aşçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi Emillia hanım babası Armando bey. Üç kardeşten en küçüğü olan Danilo, şeflik kariyerine de ilk olarak aile restoranlarında çalışarak başladı.

Aşçılık serüveninin çocukluktan başladığını ise şu sözlerle anlatıyor:

MUTFAKTA DOĞDU

“Bir ablam ve bir abim var. Annem öğretmen, babam banka müdürüydü. Anne tarafımın hepsi şefti. Baba tarafımda da iki şef vardı. Ben mutfağa doğdum. Amcalarımın restoranında onlara yardım ediyordum. 20-30 ton midye temizlediğimi biliyorum. 10 yaşındayken arkadaşlarım sokakta top oynuyor, ben de mutfakta duruyordum. Yani mutfak maceram çocukluk dönemimde başladı.”

Danilo Zanna, büyüdüğünde şef olmak istemiyordu. Hatta İtalyan edebiyatı eğitimi aldı. Ancak Londra’da restoranı olan amcası felç geçirince, onun ricasını kıramadı ve orada yemeğe farklı bir bakış açısıyla bakmaya başladı. Londra’daki restoranı, aile işi olması dışında gerçek bir iş olarak gördü. Sonrasında ise İtalya’ya döndü ve gastronomi okuma kararı aldı. Bu kararını da gerçekleştirdi. Aileden gelen aşçılık bilgisini aldığı eğitim ve çok ünlü İtalyan şeflerle çalışarak pekiştiren Zanna, zamanla İtalyan mutfağında oldukça uzmanlaşan bir şef haline geldi.

İtalya’da Gastronomi okuyan ve aileden gelen aşçılık bilgisini ünlü İtalyan şeflerle çalışarak pekiştiren Danilo şef, mutfak tutkusunu İtalyan mutfağında uzmanlaşarak taçlandırdı.

Eşi İle Boşandı Mı?

Seyahat amaçlı geldiği Türkiye’de eşi Tuğçe Demirbilek ile tanışınca İstanbul’a yerleşmeye karar verdi. Bu radikal kararı ise şu sözlerle anlatıyor:

“Türkiye’ye seyahat için geldiğim dönemde bir arkadaşım yanına çağırmıştı. Son gecemde beni Asmalımescit’te fasıla götürdü. Bağırarak şarkılar söylüyorduk. O sırada masaya bir kız arkadaşı geldi. Gördüğüm an ‘ne güzel bir kız’ demiştim. Gözleri, saçları, davranışları… İlk görüşte aşktı.

Fasıldan bir arkadaşımızın evinde eğlenmeye devam ettik. Sabaha karşı otelime gitmek için evden çıktım. Baktım param yok. Bankamatik buldum. Kartı koydum, yuttu. Param olmadığı için, arkadaşımın evine geri döndüm. İşte, Tuğçe bana orada yardım etti. Başka bir sorun olursa diye telefon numarasını da verdi. Öyle bağlantı kurmuş olduk. 1.5 sene uzaktan sevgili olduk. Birkaç kere Türkiye’ye geldim, bazen de o yanıma geldi. O zamanlar, “Evleneceğiz, bir çocuğumuz ve bir köpeğimiz olacak” demiştim. Sonrasında iş için Güney Afrika’ya gittim. Mesafe artınca Tuğçe’nin morali bozuldu. Ciddi olmadığımı düşündü. Paris’te buluşmayı teklif ettim. Eyfel Kulesi’nin üst katındaki restoranı kapatıp orada evlenme teklif ettim. Beş ay sonra İtalya’da, ardından Türkiye’de evlendik.”

Türkiye macerasına çeşitli TV programlarında şeflik yapmaya başlayarak adım atan Danilo Zanna, İstanbul Culinary Enstitute’de İtalyan yemekleri workshopları hazırladı ve gastronomi öğrencilerine danışmanlık yaptı.

Derya’nın Dünyası, İtalyan İşi, Elin Oğlu, Aşk Zamanı, İyi Fikir, Görümce, Lezzetin Şarkısı, Lezzet Akademisi gibi projelerin içerisinde yer alan ünlü şef, “Bir İtalyan, bir Hollandalı… 20 şehir, 20 farklı AB projesi” sloganıyla hayata geçirilen “Avrupa’dan Anadolu’ya Lezzetler” programında, Wilco Van Herpen ile birlikte Türkiye’nin farklı illerini dolaştı.

Tuğçe Demirbilek ile 2012 yılında nikah masasına oturan şefin 2013 doğumlu Zeno Tibet adında bir oğlu var.

Ünlü şef Danilo Zanna, 2012 yılında büyük bir aşkla evlendiği Tuğçe Demirbilek’le mutlu bir evlilik sürdürüyordu. Çift, oğulları Zeno Tibet’i 2013 yılında kucaklarına almıştı. Fakat Danilo Zanna ve Tuğçe Demirbilek 15 Aralık 2021 tarihinde tek celsede boşanmıştır.

Danilo Zanna, 2019 yılından itibaren MasterChef Türkiye’nin jüri üyeliğini yapmaktadır.

Danilo Zanna’nın Restaurantı Nerede?

Ünlü şef 10 Ocak 2022’de İzmir’de İtalya’nin ünlü restorantı olan Filo D’Olio adlı restorantın Türkiye şubesini açmış, ekibine Masterchef Türkiye 2021’de yarışmış olan Mert Ateş Durukan’ı, ilerleyen tarihte de aynı sezondan Safanur Bol’u da dahil etmiştir.

Ayrıca 2021’de Exxen’de yayınlanan MasterChef Junior’da da sunuculuk yapmıştır.

Masterchef Danilo Şef restaurant nerede?

Masterchef sunucusu ve jürisi Danilo Şef’in restaurantı Filo D’Olio, Sarıyer Ayazağa’da bulunan Vadistanbul’un içindedir. Danilo Zanna’nın Filo D’Olio adını taşıyan restoran ekibine Masterchef Türkiye 2021’de yarışmış olan Mert Ateş Durukan ve Safanur Bol dahil olmuştur.

ADRES: Ayazağa Mah. Azerbaycan Cad. No: 3/C, D:109C, 34396 Sarıyer/İstanbul

Çalışma Saatleri: 10:00-22:00

Boyu Kilosu Burcu Dini Sevgilisi

Koç burcundandır. 1.81 m boyunda ve 79 kg ağırlığındadır. Şef Danilo Zanni aslen İtalyan’dır. 40 yaşındadır. Dini inancı Hristiyanlıktır. Günümüzde sevgilisi olup olmadığı da merak ediliyor. Basında Eda Alkaya ile sevgili oldukları yönünde haberler yapılmıştır. Ancak bu haberlerin doğru olup olmadığı henüz bilinmemektedir.

Kişisel bir web sitesi bulunan ve sosyal medyayı da aktif bir şekilde kullanan Danilo Zanna’nın büyük çok büyük bir hayran kitlesi bulunuyor. 25 Ağustos 2022 tarihi itibarı ile YouTube kanalında 442.000 abonesi bulunuyor. Yayınladığı videolarının toplam izlenme sayısı 40 milyona yaklaşmış durumda. Twitter hesabında 98.600 takipçisi, TikTok hesabında 123.100 takipçisi, Facebook hayran sayfasında 264.000 takipçisi, mavi tıklı Instagram hesabında 2 milyon takipçisi bulunuyor. Ayrıca sosyal medyada farklı platformlarda adına açılmış çok sayıda fan sayfaları bulunuyor.

YouTube adresi DaniloZannaChef Twitter adresi danilo_zanna Instagram adresi danilozanna Facebook hayran sayfası adresi ChefDaniloZanna Kişisel web site adresi danilozanna.com

MasterChef Türkiye 2022 Jüri Üyesi Danilo Zanna Kimdir Ve Nereli? Danilo Şef Kaç Yaşında? Eşi Kim? https://youtu.be/HfB-ksqKA6M