Kimdir

Dilek Denizdelen Kimdir? Dizileri – Gönül Dağı Melahat Kim?

Dilek Denizdelen kimdir? Oynadığı dizileri ve filmleri. Gönül Dağı dizisindeki Melahat kim? Kaç yaşında? Burcu, boyu ve kilosu. İnstagram adresi. Hayatı hakkında bilgiler içeren biyografi yazısı.

Dilek Denizdelen Kimdir?

Dilek Denizdelen 5 Mart 1973 Gaziantep doğumlu, tiyatro, dizi ve film oyuncusudur. Aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır.
Oyunculuk kariyerine Adana Gösteri Sanatları Merkezi’nde başlayan oyuncu uzun yıllar bu kurum bünyesinde tiyatro oyunlarında sahne aldı.
Bir dönem Kanal D ekranlarında yayına giren Kadınlar Koğuşu isimli programda yer aldı. Ayrıca Beşiktaş Çocuk ve Tuncay Özinel Tiyatrosu bünyesinde çalıştı.

Dizileri Ve Filmleri

İlk kamera önü oyunculuğu deneyimlerini 2014 yılında O Hayat Benim dizisi ve Roman Havası dizisi ile yaşadı.
2015’te Mucize sinema filminde Rinde, 2017’de Vezir Parmağı sinema filminde ise Leyla Hatun rolü ile yer aldı.
2016’da Güneşin Kızları, 2017’de Muhteşem Yüzyıl dizisinde oynadı. Aynı dönemde Aşka Geldik isimli sinema filminde rol aldı.
Dilek Denizdelen, 2018-2019 yılları arasında Sen Anlat Karadeniz dizisiyle tanınan bir oyuncu haline geldi. Dizide canlandırdığı dedikoduyu seven, ortalığı karıştırmaya bayılan ‘Telgraf Naciye’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.
2019’da Mucize 2: Aşk sinema filmimde yine ‘Rinde’ rolü ile yer aldı.
Günümüzde TRT 1 televizyon kanalının dizisi olan Gönül Dağı dizisinde Melahat karakterini canlandırmaktadır.
Son zamanlarda oyunculuk eğitimleri de vermeye başlayan ünlü oyuncu bir dönem İstanbul’da Osman Yağmurdereli sanat merkezinde kamera önü oyunculuğu dersleri verdi.

Dilek Denizdelen, Balık burcundandır. 160 cm boyunda ve 58 kilodur. Bu yazının hazırlandığı sırada İnstagram hesabında 14.700 takipçisi bulunmaktadır. İnstagram Adresi dilekdenizdelen

Dilek Denizdelen Dizileri

Gönül Dağı (Melahat) 2022
Sen Anlat Karadeniz (Naciye) 2018
Güneşin Kızlar 2015
O Hayat Benim 2014
Roman Havası 2014

Oynadığı Filmler

Mucize 2 Aşk – 2019
Aşka Geldik – 2017
Vezir Parmağı – (Leyla hatun)
Mucize – (Rınde)