Kimdir

Aşkın Tarifi Şebnem Kim? İdil Sivritepe Kimdir? Kaç Yaşında? Oynadığı Diziler

Kanal D ekranlarının yeni dizisi Aşkın Tarifi birinci bölümü ile başladı. Dizinin oyuncuları da bu nedenle oldukça merak ediliyor. Aşkın Tarifi oyuncu kadrosu içerisinde en çok merak edilen isimlerden birisi de İdil Sivritepe. Şebnem karakteri ile dizide yer alan oyuncu hakkında arama motorlarında sıkça çeşitli konularda aramalar yapılıyor. Aşkın Tarifi Şebnem, gerçek adı ile İdil Sivritepe kimdir ve kaç yaşında? İkizi kim? Boyu ve kilosu nedir? Oynadığı diziler neler? Gibi çok sayıda sorunun cevabı aranıyor. Bu yüzden bu sorulara cevap veren bir biyografi yazısı hazırladık. Ayrıca yazımıza eklediğimiz video sayesinde de görsel olarak ve sesli anlatımla daha ayrıntılı ve kolay şekilde de bilgi edinebilirsiniz. Zamanla yeni bilgiler ortaya çıkarsa da yazımızı güncelleyebileceğimizi şimdiden hatırlatalım. İşte İdil Sivritepe’nin hayatı ve bilinmeyenleri..

Aşkın Tarifi Şebnem – İdil Sivritepe Kimdir?

İdil Sivritepe Hayatı https://youtu.be/a54uaBUOp8A

İdil Sivritepe, 10 Temmuz 1990 tarihinde İzmir’de ikiz olarak dünyaya geldi.
İkiz kardeşi Pınar Sivritepe’dir.
Babasının işi nedeni ile 1999 tarihine kadar Gölcük’te yaşadı.
O dönem yaşanan deprem nedeniyle evlerinin yıkılmasının ardından İzmir’e yerleşti.
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı arp bölümü mezunu olan oyuncu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde de yüksek lisans yaptı.

Hayatının çok uzun bir sürecini müzik ile geçirdi. Oyuncak klasik otomobil koleksiyonu yapan genç oyuncu aynı zamanda dekorasyona meraklı. En büyük tutkusu tiyatro olan ve oyun yazma hayalleri olan Sivritepe, sanat alanında çalışmıyor olsa iç mimar olurmuş.

Müzik Kariyeri

Arp çalışmalarına İzmir Devlet Opera ve Balesi Grup şefi Sibel Efendiev ile başlayan ünlü isim 2008 ve 2010 sezonlarında İzmir Devlet Opera ve Balesinde sözleşmeli sanatçı olarak çalıştı. 2011 – 2012 yıllarında İzmir ve Eskişehir’de konserler verdi. Ardından yönünü oyunculuğa çevirdi. Han tiyatrosu, Craft Oyunculuk Atölyesi, Akkademi Tiyatro gibi kurumlarda oyunculuk eğitimleri aldı.

2007 yılında Fransa Nice Academy’de Elisabeth Fontan-Binoche’nin master-class’ına katıldı ve Nice’de resital verdi.
2007-2008 yıllarında “Genç Arpistler Konserleri” kapsamında İstanbul ve İzmir’de gerçekleşen konserlere katıldı.
2008 yılında İstanbul’da gerçekleşen Benoit Wery’nin master-class’ına katıldı.
2008 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin sınavını kazanan İdil Sivritepe , kurumda 2008 ve 2010 sezonlarında sözleşmeli sanatçı olarak çalıştı.
2010 öğretim yılının sonunda 1 yıl sınıf atlamaya hak kazanarak üniversiteyi 3 yılda bitirdi.
2010 yılında kardeşi Pınar Sivritepe ile iki arp çalışmalarına başladı.

G.F.Handel arp konçertosu Berkant Gençkal tarafindan iki arp için uyarlandi ve Sivritepe kardeşler 2010-2011 sezonunda Krastin Nastev yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde G.F.Handel iki arp konçertosunu ilk kez seslendirdiler.
2011 yılında İstanbul’da gerçekleşen Isabelle Moretti’nin master-class sınıfına kabul edildi.
2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr.Gör.Sibel Efendiev’in sınıfından mezun oldu.
2011 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının düzenlediği “Eylül Akşamı Dinletileri” kapsamında Pınar Sivritepe ile iki arp resital verdi.
2011-2012 sezonunda Ender Sakpınar yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile ve Burak Tüzün yönetiminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile G.F.Handel iki arp konçertosunu seslendirdiler.

Oynadığı Diziler

Yen ve WatterProf gibi tiyatro oyunlarında da sahne alan ünlü isim kamera önü oyunculuğuna ise ilk olarak Muhteşem Yüzyıl dizisi ile adım attı.
2014 yılında Sil Baştan isimli dizide Duygu karakterini canlandırdı.
2015’te Star Tv’de yayınlanan Çilek Kokusu adlı dizide Eda karakterini canlandırdı ve bu dizi sonrasında büyük kitleler tarafından tanınmaya başladı.
2017 – 2018’de baş rollerini Özcan Deniz ve Aslı Enver’in paylaştığı İstanbullu Gelin dizisinde, Bahar karakterini canlandırdı.
2019’da Avlu dizisinde Pelin karakteri ile yer aldı.
Aynı yıl Topal Şükran’ın Maceraları isimli sinema filminde oynadı.
2020’de Ozbi – Geceyi Anlatmış şarkısının klibinde oynadı.
Yakın zamanda EXXEN’de yayınlanan İlginç Bazı Olaylar isimli dizide Nazlı rolü ile yer alan oyuncu şimdilerde ise Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan Aşkın Tarifi dizisinde Şebnem karakterini canlandırıyor.

Boy Ve Kilosu

Son olarak merak edebilecekler için şu bilgileri de verelim.
İdil Sivritepe yengeç burcundandır. 1.69 boyundadır ve 55 kilodur.
Bu yazının hazırlandığı an itibarı ile İnstagram’da 273.000 takipçisi bulunuyor.

İnstagram Adresi https://www.instagram.com/idilsivritepe/