Kimdir

Şef Somer Sivrioğlu kimdir, nereli? Kaç yaşında? Boy Kilo Sevgilisi

Şef Somer Sivrioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Boy, kilo, burcu, sevgilisi. Hayatı, hakkında bilgiler içeren biyografi yazısı. Twitter ve Instagram adresi. MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu kim?

Somer Sivrioğlu Kimdir? Kaç Yaşında?

Somer Sivrioğlu Türk şef, restoran işletmecisi ve sunucudur.
25 Mayıs 1971 tarihinde İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi.

Annesi restoran bar işletmeciliği yapmıştır. Uzun yıllar annesi ile birlikte çalışmış ve restorancılığa annesinden aldığı eğitimle başlamıştır.
Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldı. Özel Moda Lisesi ve Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun oldu, daha sonra master yaptı. 24 yaşında iken 1995 senesinde Yüksek Lisans yapmak ve akademik kariyer için Avustralya’ya gitti. Avusturalya’da yüksek lisans yaparken şeflik kariyerine ilk adımı attı. İlk olarak restoranlarda yöneticilik yaptıktan sonra menüsünde Türk lezzetlerinin bulunduğu kendi restoranını Sidney’de açtı. Efendy isimli restoranı Sydney’de en iyi bilinen lezzet duraklarından biri oldu. İstanbul’un deniz kenarı meyhanelerinden ilham alarak açtığı Anason isimli bir restoranı daha bulunmaktadır.

Geçmişten günümüze, en iyi restoran, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül sahibi oldu. Bir dönem Lezzet Yolculuğu isimli bir radyo programını sunmuş, ayrıca köşe yazarlığı yapmıştır. MasterChef Avustralya’da misafir jüri üyesi olarak yer aldı. 2015 yılında David Dale ile birlikte yazdığı Anadolu: Türk Mutfağında Bir Macera adlı kitabı yayımlandı. 2018 yılından beri TV8’de yayımlanan MasterChef Türkiye adlı aşçılık yarışmasında jüri üyeliği yapmaktadır.

Aslen Nereli? Boyu Kilosu Burcu Sevgilisi

2001 yılında Aslı Sivrioğlu ile evlendi. 2021 yılında eşinden boşandı. 2 çocuk babasıdır. Oğlu Deniz Sivrioğlu kızı Derin Sivrioğlu. Somer Sivrioğlu aslen Eskişehir’lidir. İkizler burcudur. 1,90 m. boyunda ve 124 kilodur. Sıkı bir Fenerbahçe taraftarıdır. Günümüzde sevgilisi var mı diye merak edilmektedir. Sevgilisinin Pınar Kayabaşı olduğu iddiaları basına yansımıştır.

Ünlü şef sosyal medyada Facebook, Twitter ve Instagram platformlarını aktif bir şekilde kullanmaktadır. 25 Ağustos 2022 itibarı ile Twitter hesabında 69.600 takipçisi, mavi tıklı Instagram hesabında 1 milyon 300 bin takipçisi bulunmaktadır. Twitter adresi SomerSivrioglu Instagram adresi somersivrioglu

Ödülleri

2010 İç Batı’nın En iyi Türk Restoranı Ödülü
2010 ve 2011 RCNSW Mükemmellik Ödülü
İç Batı’nın En İyi Restoranı 2012 En İyi Lezzet Ödülü
2013 Yerel İşletme Ödülü
GQ Türkiye Ödül Töreni – Yılın Şefi Ödülü (2018)
2020 Small Business Champion Ödülleri – Efendy Balmain En İyi Restoran Ödülü

MasterChef 2022 Jürisi Ve Sunucusu Somer Sivrioğlu Kimdir? Somer Şef Kaç Yaşında? https://youtu.be/lLYHh7e2b-w