Kimdir

Onur Dilber Kimdir Ve Nerelidir?

Onur Dilber kim? Komiser Rıza kaç yaşında ve nereli? Bugüne kadar hangi dizi ve filmlerde yer aldı? Bilinmeyenleriyle biyografisi.

Onur Dilber 1 Ocak 1982 Trabzon Araklı doğumludur ve Trabzonludur. Oğlak burcudur. İlk ve orta dereceli okullarını da Trabzon’da okudu.
Çukurova Üniversitesi Konservatuarı tiyatro ve oyunculuk bölümü mezunudur. Oyuncu buradan mezun olduktan sonra Haliç üniversitesinde ileri oyunculuk dalında master yapmıştır. Maden mühendisliğinde de eğitim gördü ancak bu bölümü tamamlamadan ayrıldı.

Bekardır. Fanatik trabzonsporludur. Şiir okumayı,yazmayı ve dinlemeyi çok sevmektedir. Ayrıca sesi de güzeldir ve bazen şarkı da söylemektedir.

Birçok tiyatroda bugüne kadar oyunculuk yaptı.
Duru Tiyatro bünyesindeki Şah Mat doğaçlama gösteri gurubunda yer aldı.

5 Şehir, Kamil İnsan, Oflu Hocanın Şifresi, Yaşamak Güzel Şey, Görevimiz Tatil, Kapan, Dert Bende adlı sinema filmlerinde rol aldı.

Klavye Delikanlıları dizisinde Cevdet karakterine hayat verdi. Fırtına, Hayat Apartmanı, Benim annem Bir Melek, Papatyam dizilerinde de kendine yer buldu. TRT 1 kanalında yayınlanan Seksenler dizisinde Komiser Rıza karakteri ile ilk defa kameraler karşısına geçti ve en büyük çıkışını Baş Komiser Rıza Karakteri ile yaptı. Haritadan kendine yer beğen Selahattin. Riv riv yapma Selahattin gibi sözleri ve dizide kullandığı karadeniz şivesi herkesin aklında yer etti.
Günümüzde de yeniden çekilen seksenler dizisinde oyunculuğa devam etmektedir.