Kimdir

Reha Özcan Kimdir? Bilinmeyenleriyle Biyografisi

Reha Özcan Kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşında? Serhat Özcan neyi olur? Bugüne kadar oynadığı tiyatro, sinema ve diziler nelerdir? Tüm bu soruların yanıtı yazımızda.

Reha Özcan, 5 Temmuz 1965 tarihinde Bingöl‘de doğmuştur. Aslen Boyabat’lıdır. Tam adı Ragıp Reha Özcan’dır.

İlkokula Balıkesir’de gitti. Kardeşi Serhat Özcan‘da kendisi gibi oyuncudur.
Bir çok devlet tiyatrosunda çalışmıştır. İlk dizi oyunculuğuna Naciye’yi Kim Sevmez dizisiyle başlamıştır.

Dizi ve Sinema oyunculuğu da yapan usta tiyatrocu ayrıca tiyatro oyunlarında yönetmenlik yapmıştır. Bir çok ödül almıştır. Bilardo oynamayı sever.

Orta eğitimini, Kartal Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden 1987 yılında mezun oldu.
Reha Özcan, Profesyonel tiyatro hayatına, 1987 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda başladı. 1990-1991 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu’na atandı.

1992-1993 sezonunda tayin olduğu Antalya’ya yerleşti ve meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu’nda devam etti.
Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi’nin Tiyatro kulübünde ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda yönetmen olarak görev yaptı.
Dağlar Delisi, Bahtı Kara,Kollama,Üsküdar`a Giderken,Yangın Var, Kurtlar Vadisi Pusu,Suskunlar,Karadayı dizisi gibi bir çok yapımda rol almıştır.

2010 – 2011 yıllarında İstanbul Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu. Ekim 2016 ayında Devlet Tiyatrolarından emekli oldu.
2016 yılında Ferzan Özpetek‘in aynı ismi taşıyan kitabından uyarladığı “İstanbul Kırmızısı” adlı filminde yer aldı.
2017 yılında senaryosunu Müfit Can Saçıntı‘nın yazıp yönettiği “Yaşamak Güzel Şey” adlı sinema filminde Günay Karacaoğlu, Zihni Göktay, Yasemin Çonka, Recep Renan Bilek, Müfit Can Saçıntı ile beraber rol aldı.

Yakın zamanda bizim hikaye dizisinde fikri karakterini canlandırmış ve oyunculuğu ile izleyicilerin takdirini toplamıştır.
Şimdilerde ise yine fox tvde yayınlanan Mucize Doktor dizisinde Adil karakterine hayat vermektedir.

Başarılı oyuncu İnstagram’da oldukça popülerdir ve sıklıkla bu mecrayı kullanmaktadır. Bu yazının hazırlandığı sırada 350 bin takipçisi bulunmaktadır.

Reha Özcan’ın resmi İnstagram hesabı
Reha Özcan Kaç Yaşında? Kimdir Ve Nerelidir? Oynadığı Filmler Ve Diziler – Üç Kız Kardeş Sadık Kim? https://youtu.be/p8wy2P6Oigg