Kimdir

Dilara Gönder Kimdir? Show Ana Haber Sunucusu – Spikeri

Show Ana Haber spikeri kim? Show Haber sunucusu Dilara Gönder kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Evli mi? Eşi kim? Bu soruların cevapları şu sıralar arama motorlarında sıklıkla aranıyor. Dilara Gönder’in yaşamı merak ediliyor. Oynadığı diziler, burcu, boyu ve kilosu gibi çok çeşitli konular araştırılıyor. Bu nedenle tüm bu konulara değindiğimiz bir biyografi yazısı hazırladık. İşte Show TV ana haber sunucusu Dilara Gönder’in hayatı!

Dilara Gönder Kimdir? (Show Ana Haber Sunucusu)

Dilara Gönder Türk televizyon sunucusu ve oyuncudur. Tam adı Dilara Gönder Yalın.

17 Haziran 1983 tarihinde Almanya Herrenberg’te dünyaya geldi. Babasının işleri nedeni ile 5 yaşında kadar yaşamını Almanya’da sürdürdü. Daha sonra ailesi ile birlikte İzmir’e taşındılar.

Küçüklüğünden itibaren sunuculuğa ilgi duydu. İzmir’de ortaokul dönemimde Konak Belediyesi’nin tiyatrosuna yazıldı. Okul hayatı boyunca sık sık sunumlara katıldı.

14-15 yaşlarındayken bir yandan keman ve solfej dersi alıyordu, diğer yandan spor yapmaya çalışıyordu. Çocukluğundan itibaren sporla da iç içe yaşadı. Tenis, atletizm, hentbol ve çeşitli kış sporları ile uğraştı. Lisanslı olduğu spor dalları vardı.

Gönder, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nden ve ardından Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlemiş olduğu 2007 yılındaki 19. Genç İletişimciler Yarışması’na okul radyosunda yayımlanan “Dinle Bul” adındaki programla katıldı. Programı radyo dalında birinci seçildi.

Fenerbahçe TV’de “MusicBox” isimli programla sunuculuk hayatına başladı. 2007 yılına kadar bu kanalda program sunuculuğu ve haber spikeri olarak çalıştı. 2007’de Lig TV’ye transfer oldu ve 2,5 yıl çalıştı. Ardından TRT’de Formula 1 yarışlarını yerinde takip etti ve röportajlar yaptı.
2010 yılında NTV Spor’a transfer oldu.
2013 yılında NTV’de “Zor İşler” isimli birbirinden zor mesleklerin tanıtıldığı, bizzat kendisinin deneyimleyerek sunduğu programı yaptı.

Dilara Gönder Oynadığı Diziler

2014 yılında Kanal D ekranlarında yayın hayatına başlayan “Ne Diyosuun” adlı dizide rol alarak ilk oyunculuk deneyimini yaşadı.
Star TV’de yayınlanan “Sil Baştan” dizisinde de Gizem Dereli karakterini canlandıran Gönder, 2016 yılında TRT 1’de yayınlanmakta olan “Baba Candır” dizisinde de Ayşegül isimli karaktere hayat verdi.
Oyunculuk eğitimlerini Şahika Tekand’dan almıştır.

2015 yılında NTV’de kendisinin hazırlayıp sunduğu “Yeter ki İste” programını yaptı. Program engellenen vatandaşlarımızın başarı öyküleri üzerineydi. Yine 2015’te NTV ve E2’de “Lingo” isimli kelime yarışma programını sundu.

Dilara Gönder Evli Mi? Eşi Kim?

26 Aralık 2016’da Selim Yalın ile Slovenya’da evlendi.
Çiftin, ‘Demiralp’ (d.2019) adında bir oğlu bulunuyor.

2021’de Haber Global’de haber temalı yarışma programı Ne Haber programını sundu.
23 Ağustos 2021’den itibaren Show TV’de Ana Haber sunuculuğu yapmaktadır. 9. TV Yıldızları Ayaklı Gazete Ödülleri’nde ‘en iyi kadın haber sunucusu’ seçildi.

Dilara Gönder Aslen Nereli? Burç Boy Kilo

Almanca ve İngilizce bilen Dilara Gönder, Vega Ajans bünyesinde farklı projelerde yer almayı sürdürmektedir. Dilara Gönder Fenerbahçe taraftarıdır.
İzmirli sunucu 1.69 metre boyunda, 56 kilo ve İkizler burcudur.

Sosyal Medya Hesapları

Sosyal medyayı çok sık olmasa da kullanmaktadır. Bu yazının hazırlandığı sırada mavi tıklı İnstagram hesabında 70.700 takipçisi, Twitter hesabında ise 76.800 takipçisi bulunuyor. Adına açılmış pek çok hayran sayfası bulunan ünlü sunucunun Facebook üzerinde açılmış bir fan sayfasında da 27.000 takipçisi bulunuyor.

İnstagram Adresi dilaragondery

Twitter Adresi dilaragonder

Facebook Fan Sayfası DilaraGonderPage

Show Ana Haber Sunucusu Dilara Gönder Kimdir? https://youtu.be/xSjGKBr8j80