Kimdir

Yargı İnci Kim? Ece Yüksel Kimdir? Oynadığı Diziler! Yaş Kilo Boyu

Yargı İnci kim? Yargı dizisi İnci karakteri kimdir? Gerçek adı ile Ece Yüksel kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Tüm bu soruların cevapları şu sıralar arama motorlarında sıklıkla aranmaktadır. Yargı dizisi oyuncuları arasında bulunan Ece Yüksel hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Bu nedenle sizler için başarılı oyuncu hakkında bilgiler içeren bir biyografi yazısı hazırladık.

Ece Yüksel’in sevgilisi, burcu, boyu ve kilosu gibi bilgileri de merak edilmektedir. Tüm bu konuları sizler için araştırdık ve bir yazı haline getirdik. Yer aldığı dizileri ve filmleri de yazımızın sonunda ayrıntılı bir şekilde listeledik. İnstagram ve Twitter adresine de yazımızın sonundan erişebilirsiniz. İşte Ece Yüksel’in hayatı!

Ece Yüksel Kimdir? Kaç Yaşında?

Ece Yüksel, tiyatro, dizi ve film oyuncusudur.
6 Ekim 1997 İstanbul doğumludur.

7 yaşından beri oyunculukla ilgilenmektedir.
2 yıl tiyatro kursunda eğitim gördükten sonra öğretmenlerinin yönlendirmesi ile bir ajansa kayıt yaptırmaya karar vermiştir.

2014’te Craft Oyunculuk Atölyesi’nde eğitim almıştır.
Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü’nden 2019 yılında mezun olmuştur.
Üniversitenin son yılında Hollanda’da Erasmus öğrencisi olmuştur.

İlk kamera önü oyunculuğu deneyimini henüz 11 yaşındayken, 2008 yılında ‘Bıçak Sırtı’ dizisinde canlandırdığı Ömür karakteri ile yaşamıştır. 2010 yılında Av Mevsimi filminde Pelinsu rolü ile yer aldı. 2015’te ‘Nefesim Kesilene Kadar’ sinema filminde ‘Funda’ rolü ile izleyici karşısına çıktı ve bu film kendisi için bir dönüm noktası oldu. İlerleyen yıllarda Çekmeceler, Beklenmedik Misafir, Beklenmedik Misafir, Bağlılık Aslı, Kız Kardeşler, Benden Korkmana Gerek Yok, Mamaville gibi filmlerde oynadı.

2012’de Muhteşem Yüzyıl, 2015’te Kiraz Mevsimi, 2016’da Yüzyıllık Mühür-Gayri Müslim Kahramanlar, 2021’de Aşk 101 dizilerinde oynadı. Yakın zamanda Kanal D televizyon kanalının dizisi olan Yargı dizisinde ‘İnci Erguvan’ karakterine hayat verdi.

Yargı İnci Kim?

İNCİ ERGUVAN

İnci; Ceylin’in kardeşidir. Üniversite ikinci sınıfta iç mimarlık bölümünde öğrencidir. Küçük yaştayken babasının hapse girdiği için onu doğru dürüst tanıma fırsatı bile bulamadan büyümüş, yarası bol, açlığı doyurulmaz bir kızdır. Ablası Ceylin’e çok düşkündür, annesi babasından çok onu rol model olarak alır. En çok ona güvenir.

Ödülleri

Henüz çok genç olmasına rağmen lise yıllarından itibaren kariyerine çok fazla ödülü eklemeyi başarmıştır.
“Nefesim Kesilene Kadar” filmi ile 22. Altın Koza Film Festivali’nde ‘Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nü, 21. Sadri Alışık Tiyatro & Sinema Oyuncu Ödülleri’nde ‘Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü’nü ve 19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde ‘Genç Cadı Ödülü’nü almıştır. Ayrıca 21. Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nden de Kız Kardeşler filmiyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazanmıştır.

Ece Yüksel Boyu Ve Kilosu

Donanımlı oyuncu İngilizce, Almanca ve Hollandaca biliyor. Gitar ve piyano çalabiliyor.
Boş zamanlarında ukulele ve piyano ile ilgileniyor. Zaman zaman da el işi ile uğraşıyor.
Tam bir hayvan severdir. Özellikle kedileri çok sevmektedir.
Genç oyuncunun bisiklete binme, okçuluk, buz pateni, pilates, snowboard, squash, yüzme, akrobasi, badminton, jimnastik, paten, yoga gibi sporlara ilgisi vardır. Terazi burcu özelliklerini taşımaktadır. 1.63 cm boyundadır ve 53 kilodur. Aslen nereli olduğu ve sevgilisinin kim olduğu henüz bilinmiyor ancak İnstagram hesabından zaman zaman sevgilisi ile olan fotoğraflarını paylaşmaktadır.

Sosyal medyada genellikle Twitter ve İnstagram kullanmaktadır. Bu yazının hazırlandığı sırada İnstagram adresinde 47.400 takipçisi bulunmaktadır. Twitter hesabında ise şimdilik 336 takipçisi bulunuyor. Ece Yüksel yeni projelerde yer almayı sürdürüyor. Genç oyuncunun menajeri ise Ezgi Baltaş.

İnstagram Adresi eceyuksel

Twitter Adresi eceeyksl

Oynadığı Diziler

2008- Bıçak Sırtı/ Ömür

2012- Muhteşem Yüzyıl

2015- Kiraz Mevsimi/ Senacan Karaylı

2021 – Yargı / İnci Erguvan

Filmleri

2020- Benden Korkmana Gerek Yok (Kısa Film)

2020- Mamaville/ Ferah (Kısa Film)

2019- Bağlılık Aslı/ Gülnihal

2019- Kız Kardeşler/ Nurhan

2016- Unexpected Guest (Kısa Film)

2015- Çekmeceler/ Deniz

2015 – Nefesim Kesilene Kadar (Funda)

2010 – Av Mevsimi ( Pelinsu)

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

Oresteia Trajedisi 2019
Gerekli Hedefler 2017 – 2019
Nereye Gitti Bütün Çiçekler? 2016
Enkaz 2014